Klik hier voor de workshop op vrijdag 21 juni 'Waarom doe ik wat ik doe?!'

Logo Coachpraktijk Fresh
Bernadette van Dongen is coach voor jongvolwassen in Tilburg en heeft haar praktijk in de spoorzone.
fresh-icon-green-512x512
De magie van affirmaties!

Date

Een scherp brein is een brede lach. Voel jezelf goed met heldere gedachten.

In mijn vorige blog hebben we het gehad over belemmerende gedachten. Iedereen heeft ze wel, de een wat meer dan de ander. Ik ben niet goed genoeg, ik moet alles alleen doen, enz enz. Deze gedachten weerhouden ons ervan om juist die dingen te doen die we diep van binnen zo graag zouden willen. Omdat we te negatief tegen onszelf praten. Wil je er alles over weten dan raad ik je aan mijn vorige blog even terug te lezen. Om belemmerende gedachten om te buigen in helpende gedachten zijn affirmaties erg nuttig.

‘’Praat tegen jezelf zoals je dit zou doen tegen iemand waarvan je houdt”

Affirmaties

Affirmaties, je hoort het vast weleens voorbij komen. Maar wat is het precies en wat kun je ermee? In deze blog ga ik je hier alles over vertellen.

Een affirmatie is een positieve zin, die je regelmatig tegen jezelf kunt zeggen om te oefenen in positieve gedachten. Het doel hiervan is dat je onderbewuste dat zinnetje uiteindelijk gaat geloven. Je zult merken dat je hierdoor positiever in het leven zult gaan staan. Je brein is als het ware kneedbaar en is zo ingesteld dat hij geloofd wat jij tegen hem zegt. Beetje gek misschien maar zeg maar eens 100 keer tegen jezelf dat je iets niet kan. Absoluut niet bevorderend voor de taak die je moet gaan uitvoeren.

Omdenken

Zo werkt het precies het zelfde met positieve dingen tegen jezelf zeggen. Wij zijn onze gedachten! Dus wanneer we op een positieve manier tegen onszelf praten bevorderd dat ook ons welzijn. Bijzonder toch! Wel wil ik even zeggen dat een affirmatie geen toverspreuk is! Het is belangrijk dat je een positieve zin kiest die aansluit bij wat je graag veranderd wil hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je realistisch bent en ook echt het geloof hebt dat het werkt.

Nog even een paar praktische tips:

● Zorg dat de zin in de tegenwoordige tijd staat en vermijd het woordje ‘niet’. Een klein voorbeeldje: Zeg niet: Ik ben niets waard. Maar zeg: Ik ben net zoveel waard als ieder ander.

● Het is belangrijk dat je dit zinnetje regelmatig echt bij jezelf binnen laat komen. Zeg het meerdere malen per dag hardop tegen jezelf of schrijf het een aantal keer per dag op een briefje. Hang het op je spiegel zodat je vaak aan jouw affirmatie herinnerd word.

Mocht je hiermee aan de slag gaan dan wens ik je veel succes!

Artikel delen? Graag!

Meer
artikelen

Onzeker door het leven

Regelmatig schrijf ik op social media over onzekerheid. Of beter gezegd weinig vertrouwen hebben in onszelf of de omgeving. Een blog hierover mag niet ontbreken.

Benieuwd wat Fresh voor jou kan betekenen?